fredag 21 december 2012

Julstöket fortsätter

Jag utlovade ju recepten på mina sillinläggningar om dessa blev bra, jag säger bara mmmmm! Här kommer en bild också på julen absolut vackraste sill :-) Det är den heta honungssillen som blev så här grön och vacker.... god blev den också naturligtvis! Detta receptet är för ca 10 pers på ett julbord.

2-3 burkar inläggningssill
1 chilifrukt
ca 50 g färsk spenat
1/2 msk socker
1 lime
1/2 dl honung
2 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 dl gräddfil 1 vitlöksklyfta
salt, peppar
tabasco el. sambal olek (för extra hetta)

Mixa spenat, socker och den urkärnade chilifrukten i mixer eller med stavmixer. Blanda i honung, yoghurt, majonäs och gräddfil. Blanda i en hackad vitlöksklyfta, smaka av med salt peppar och några droppar tabasco. Vänd i den skurna sillen och låt stå i kylen minst 2 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar